Overig

Zelluf & een drempel

Woezel en PipOnze kleinste spruit gaat sinds drie weken naar school. Juist, de peuterspeelzaal.
Speciaal voor ienie minie mensjes die graag alles willen doen zoals de grote kinderen.
Dus onze spruit mocht een schooltas kiezen. Er moeten immers luierdoekjes en een luier mee naar school. Nieuw dit schooljaar is dat de peuterspeelzaal zelf voor fruit en drinken zorgt. Helaas voor onze spruit is haar broodtrommeltje en schoolbeker van Woezel & Pip overbodig.

Super mega spannend voor ons allemaal. Het is onze jongste en laatste telg die naar de juffies gaat en joh wat is je huis dan leeg! Tijd voor.. ja noem het maar, alles!
Wij vonden het wel net zo spannend als dat zij het vond.
De eerste dag ging super goed. Ze ging kleuren en wij stonden vrijwel meteen met een kus op straat.
Aan de ene kant fijn en aan de andere kant schreeuwt mijn hart, huil maar! Dan neem ik je weer mee. Gekkigheid natuurlijk. Je weet dat het komt en wanneer het er is en gebeurd is het ook goed.

Woezel met kindNu zijn wij drie weken verder en is de drempel voor haar nog erg hoog.
Thuis roept ze ‘nee niet naar juf’. Dan leg ik uit dat Woezel mee mag in de tas. Helemaal blij en haar humeur keert om. Ze wil zelluf haar schoenen aan doen, zelluf haar tas tillen en zelluf in de auto of buggy klimmen. Zelluf is haar tweede naam. Net als haar grote broer en zus alles zelf doen kan zij dat toch ook. Dus regelmatig gaat ze met rode regenlaars-bananen voetjes de deur uit omdat ze het zelluf heeft aan gedaan. Trots op die zellufstandige meid.
In de auto is ze blij dat ze weer mag spelen bij juf en kletst honderuit. Dit komt goed!
Tot we bij juf zitten te wachten. ‘Mama tillen’. En haar duim gaat ploep weer in haar mond. Ze wil niet zelluf haar tas in de bak doen en ook niet zelluf haar jas ophangen. Oh oohhh….
‘Nee niet lopen, mama tillen’. En met geen enkele mogelijkheid gaat ze over die drempel, te hoog. Dus ik til haar en twee meter later zet ik haar neer. Ik zeg ‘nou, wat ga je nu doen’? De keuze is reuze en vaak wil ze tekenen. Dus ik zit bij haar en we tekenen samen 3 minuten. Een kindje valt en krijst, een ander kindje is zo verdrietig omdat papa weggaat en hangt bij juf op de arm. Dit voorspelt wat… Als ze goed in haar spel zit dan zeg ik dat ik weg ga. Ik krijg een kus en een veel plezier en tot straks mama. Ik kan gaan en heb geen huilende peuter aan mijn broek hangen.
De drempel is nog hoog maar wat heeft mijn kleine het leuk bij de juffies!
Wanneer ik haar ophaal slaat ze twee armpjes om me heen en knuffelen we flink, fijn dat ze me ook mist! Als we naar de fiets lopen kan alles weer zelluf. En natuurlijk moet Woezel uit de tas want die mag ook mee op de fiets!

Marielle – Relaxed opvoeden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *