Overig

De vernieuwde schoolpleinen met tuin

De vernieuwde schoolpleinen met tuin

Je ziet dat de wereld aan het veranderen is.
We willen de kinderen weer dichter bij de natuur brengen.  Belevingspaden worden aangelegd, speciale buiten activiteiten en evenementen zoals family mudmasters.
Zo gaan ook de scholen mee in deze ontwikkeling.

Hele bijzondere schoolpleinen worden opnieuw aangelegd zodat kinderen kunnen leren, ontdekken, ontwikkelen en doen. Veel scholen hebben dieren bij school. Die worden samen met de leerlingen verzorgt. Ook moestuinen doen het bijzonder goed op schoolpleinen. Kinderen helpen vanaf begin van het jaar in de tuin om alles klaar te maken om te kunnen zaaien. Elke dag een stuk verzorging van planten en dieren maakt ze verantwoordelijk, verzorgend en bovendien is het leerzaam. Ze leren over hoe alles groeit en bloeit en wat daar allemaal voor nodig is.

Kinderen genieten er van buiten te zijn en zich nuttig te voelen. Ze dichter bij de natuur brengen en leren er zuinig op te zijn vind ik een goede aanpak.
Buiten ontdekken tussen de beesten is altijd beter dan urenlang gamen.
Laat ze ontdekken, wroeten, planten en oogsten!
De aarde moet nog heel lang mee en daar mogen we samen best wat meer zorg voor dragen.

Tagged , , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *