Boekrecensies

Verdacht – Carry Slee de Recensie

Verdacht – Carry Slee de Recensie;
sleecarry2014
Het nieuwste boek van Carry Slee-Verdacht wordt ongetwijfeld net zo’n succes als haar vorige boeken! Als een van de bekendste en succesvolste kinderboekschrijvers van dit land legt ze de vinger in dit boek wederom op een zwakke plek.

Vanaf het begin neemt ze je mee in een meeslepend verhaal over schuld, buitengesloten worden, liefde & verdriet.

Het verhaal;
De hoofdrolspelers Tess, Victor, Rachel en Brahim zijn een hechte vriendenclub. Tess en Victor hebben verkering, Rachel is de beste vriendin van Tess en Brahim de beste vriend van Victor.
Tess haar ouders hebben het financieel moeilijk en zijn aangewezen op de voedselbank. De vader van Tess is werkloos. Victor zijn ouders hebben meer vermogen. Zijn ouders zeggen dat Tess uit een ander milieu komt. Tess is hierdoor geen goede partij vinden zijn ouders. In de groep ontstaan in het boek diverse problemen uit jaloezie, vooroordelen en schuldgevoel. Met name Tess heeft het erg zwaar omdat ze wordt nagewezen en buitengesloten door iets waar zij niks aan kan doen.

Verdacht is een meeslepend verhaal dat je voorbeelden laat beleven van wat er kan gebeuren wanneer je je vooroordelen volgt en meegaat met wat anderen zeggen in plaats van naar je eigen verstand en hart te luisteren.
Vooroordelen en schuld zijn de rode draad in het boek. Een boek om in 1 adem uit te lezen en wat de kracht heeft om je een kritisch naar jezelf te laten kijken.

Marielle Boelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *