Bloggers, Melanie Telman

Slechte eters.. nu hier de tips!

Eten… soms een makkie, soms een strijd, maar geef het de tijd.

Toen onze kinderen nog baby’s waren en voor het eerst mochten proeven van het vaste voedsel vond ik dat best lastig. Wat is nou een rustige smaak voor hen om mee te beginnen? En wat mag zo een jong kindje nou eigenlijk wel en wat niet? En wat als je kind het nu uitspuugd wat dan? En hoe gaat het allemaal? En wat is de ontwikkeling daar in? En… en… en… nog zoveel vragen meer.

Ik heb geprobeerd een aantal tips op een rij te zetten en als jij er nog een aantal weet ter aanvulling voor een ander… zet ze er in reactie bij!!

 

1) Wij als volwassenen lusten ook niet alles dus je kind ook niet!

2) Kijk wat bij je kindje en jullie situatie past voor vers eten of uit potje. Beide is goed anders hadden ze de potjes niet eens mogen verkopen! (Net als flesvoeding)

3)Wij gaven onze kindjes 2 tot 3 avonden achtereen hetzelfde om zo de smaak eigen te laten worden. Kinderen zijn vaker de smaak nodig willen ze er aan gewend raken.

4) Daarnaast zo veel mogelijk verschillende groenten en fruit laten proberen.

5) Blijf aanmoedigen en aanbieden als het wat lastiger gaat. Als ze echt trek hebben eten ze vanzelf 😉

6) Wij hebben gekozen om totaal geen strijd te maken om het eten. Als ze het niet willen prima en net zoals ik hier boven heb genoemd als ze echt trek hebben eten ze vanzelf wel 🙂

7) Zorg voor een soort ritueel aan tafel. Wij laten de kinderen vaak zelf de tafel dekken (nu vinden ze het nog geweldig) daarna mogen ze aan tafel zitten op hun plek. Vaak kiezen ze zelf of papa of mama naast hun komen zitten. We scheppen eten op bord en zeggen vaak dit is het eten voor vandaag, er is geen ander eten en we blijven aan tafel tot iedereen klaar is. Dan word de tafel afgeruimd en mogen de kinderen vaak de bakjes en yoghurt pakken. En verder proberen wij te kletsen over de leuke dingen en geen aandacht te schenken aan diegene die minder positief met eten omgaan.

8) En daar waar het kan laten mee helpen met eten klaar maken en koken.

 

Houd je vooral niet in als jij nog meer tips hebt! 🙂

 

Lieve groet,

 

Melanie

Tagged , , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *