Bloggers, Overig

Nieuwe Blogmama – Melanie

Hey Hay!

melanieGezellig dat ik voor Relaxed Opvoeden mag bloggen, maar dan is het wel zo prettig voor jullie om een beetje te weten wie er dan blogt.

Ik ben Melanie, 32 jaar jong en geregistreerde partner van Ronald 42 jaar jong. (al plaag ik hem vaak dat hij ‘zo oud’ is)

Samen hebben wij een meisje Caithlynn 3 jaar en een jongen Milano 2 jaar mogen krijgen.

Toen Milano 4 maanden was, zat ik op mijn diepte punt van een erg zware depressie. Daar is best wat voor nodig geweest maar na bijna 2 jaar strijden, vechten en therapieën heeft het geresulteerd in dat ik een soort positiviteits goeroe ben geworden, van alles kan genieten wat voorbij komt, onze kinderen probeer te begeleiden in hun ontwikkelingen in plaats van te sturen en dat ik heel bewust voor mij en mijn gezin kies.

Door het bovenstaande zit ik nog thuis. Maar eindelijk heb ik na lange tijd echt weer zin om te gaan werken. Mijn hart, qua werk ligt in de horeca maar ik sta voor alles open zolang ik maar in contact sta met mensen. Mijn man is internationaal touring car chauffeur met onregelmatige werktijden en gemiddeld 2 weken in de maand van huis. Maar ook daar zit geen regelmaat in. Ik zeg wel eens dat ik een part-time alleenstaande moeder ben. Ergens soms best pittig, laten we wel eerlijk wezen! 😉

Maar de keerzijde is wel dat ik onze kinderen een basis heb mee kunnen geven. Caithlynn zit nu 3 ochtenden op de peuterspeelzaal en mag vlak na de zomervakantie naar de basisschool. Zijn wij allemaal aan toe! 😉

Milano is in oktober 2,5 en hij gaat dan 3 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Heerlijk! En ja, ook hier zijn wij allemaal aan toe 😉

Als wij allemaal vrij zijn mogen wij graag buiten zijn. Heerlijk wandelen en/of fietsen… Heerlijk!! Daar kunnen wij allemaal erg van genieten. De drukke plekken zoals pretparken en dergelijke zoeken wij bewust nog niet op omdat wij denken te zien dat onze kinderen daar nog niet aan toe zijn. En daarbij proberen wij de ‘simpele’ dingen wat meer bij te brengen om daar van te genieten.

Verder kunnen ze thuis heerlijk spelen, samen en ook apart. Wij hebben echte buiten kinderen zoals wij zelf zeggen… weer of niet, ze willen altijd naar buiten om te spelen en worden enorm boos als ze naar binnen moeten om te eten of iets dergelijks.

Soms kunnen ze wat minder goed met elkaar, maar welke zus en broer hebben dat niet?!

Maar ze moedigen elkaar ook aan om streken uit te halen 😉 Zoals elkaar met kleren en al onder de douche te zetten…

Wat ik graag zie en dan ook doe is benoemen wat iemand kan en aanmoedigen in wat lastig gaat. Wat ik minder leuk vind is altijd zeggen wat iemand (nog) niet kan en alleen het negatieve benoemen. Naar onze kinderen toe zeg ik dan ook vaak (zomaar een voorbeeld) je mag niet slaan, maar je mag wel aaien met je handen. Ik eindig altijd met iets positiefs. Althans dat probeer ik.

Vragen is vrij, dus vraag gerust als je wat wilt weten!

En vergeet niet dat iedereen het goed doet uit zijn/haar optiek. Want wij hebben allemaal het beste voor en met onze kinderen!

Lieve groet,
Melanie

Tagged , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *