Moeders aan het woord!

Moeders aan het woord: Nesrin Kaynak

Vandaag geef ik het woord aan Nesrin Kaynak. Nesrin is 31 jaar en moeder van twee kinderen. Dagelijks schrijft zij op haar blog ‘Daily Cup of Blablabla‘ over een grote verscheidenheid aan onderwerpen, maar altijd op haar eigen (h)eerlijke en humoristische schrijfwijze. Nu deelt ze met ons haar kijk op het moederschap, lees mee!

Is het moederschap zoals je het je had voorgesteld?Nesrin

Ik heb nooit een voorstelling van het moederschap gehad ik liet het gewoon gebeuren, het overkwam mij. Inmiddels ben ik twee kinderen verder en kan ik zeggen dat het moederschap mij een sterker persoon heeft gemaakt. Ik was tijdens mijn eerste zwangerschap misschien ergens naïef en deed vooral niet moeilijk. Pas nadat mijn dochter is geboren werd ik met mijn neus tegen de feiten aangedrukt. Een studie, zwangerschap, stage, keizersnede, kraamperiode, tentamens en een scriptie schrijven was te veel maar ik had er blijkbaar ook kracht en motivatie voor.

Zijn er dingen die je niet van jezelf had verwacht als moeder?

Ik geloof erin dat niet alleen mijn kinderen zijn geboren maar dat met die geboortes ook een nieuwe ik met ze is geboren, zowel bij mijn eerste als tweede kind. Ik heb het gevoel dat er geen oorlog is die ik niet kan winnen dankzij de kracht van het moederschap.

Wat valt je tegen?

Dat er nooit pauzes zijn. Het moederschap gaat altijd door tot aan mijn dood en dit is niet erg en ik zal het altijd met liefde doen maar het idee soms dat het non stop on going is vermoeiend. Maar ook de kleine praktische dingen die opeens niet meer vanzelfsprekend zijn zoals even snel de deur uitlopen.

Wat zijn je onzekerheden als moeder? Twijfel je wel eens aan jezelf?

Onzekerheden heb ik wel gehad maar dit waren de kleine dingen als in van heb ik ze wel warm genoeg aangekleed of kunnen we de waterpokken wel aan? Nu ga ik vooral op mijn moederinstinct af en aangezien ik hier op vertrouw voel ik mij ook haast niet onzeker. Ik heb er hard aan gewerkt om zeker te zijn, dit heb ik bewust gedaan want ik wil dat mijn kinderen een moeder zien die vol zelfvertrouwen is en sterk in haar schoenen staat.

Wat vind je juist heel mooi aan het moeder zijn?

De liefde en dat het de moeilijkste en veeleisendste job van de wereld is en dat ik deze job mag uitvoeren.

Wat niemand je had verteld?

Dat het leven compleet veranderd en je ergens de regie even kwijt raakt maar alles weer op z’n pootjes terecht komt.

Tagged

7 thoughts on “Moeders aan het woord: Nesrin Kaynak

    1. Angst daarentegen is er wel. Onzekerheid is heus geweest maar heeft nooit een leidende rol gespeeld dit komt echt dat ik heilig in mijn moederinstinct/ gevoel geloof.

      Maar eh vijf kinderen WOW petje af!!

  1. Mooi om te lezen, ik heb ook hetzelfde voel me zeer zelfverzekerd als er bijvoorbeeld een ongelukje gebeurd, ga ik in survivalmodus als een moedersoldaat weet ik precies wat ik doe. Terwijl ik normaal een enorme stresser ben. Heel bizar. Maar het moederschap is nooit wat je ervan had verwacht hoe goed je je ook voorbereid, altijd verantwoordelijk zijn, vooruitdenken en soms niet slapen wanneer jezelf wil. Daar kan geen mens zicht op voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *