Moeders aan het woord!

Moeders aan het woord: Myra de Wildt

Afgelopen maandag plaatste ik een artikel dat ik geschreven heb voor de website Happy Single Moms; vandaag vertelt Myra, oprichtster van deze website, haar ontroerende verhaal over haar leven als alleenstaande moeder voor mijn rubriek ‘Moeders aan het woord!’.

Het leven van een alleenstaande moeder

Bijna twee jaar heeft het geduurd, en daar tel ik de zwangerschap niet eens bij. Twee jaar, totdat ik erin kon berusten dat ik een alleenstaande moeder ben. Hoewel ik mijn hele leven dacht dat ik op mijn 28ste getrouwd zou zijn en twee kinderen zou hebben, werd ik op mijn 32ste alleenstaande moeder. En niet zomaar een alleenstaande moeder, maar een 24/7 alleenstaande moeder. Nee, alleenstaande moeder was niet hoe ik het me had voorgesteld. Ik weet nog dat ik ooit tegen m’n moeder zei “je moet er niet van op staan te kijken als ik ooit zwanger thuis kom terwijl ik geen vriend heb, want ik wil hoe dan ook een kind”. Dit was echter niet al de bedoeling op mijn 32ste. Dat was de bedoeling als noodplan als ik 39 zou zijn ofzo… Blijkbaar heeft de kosmos mijn woorden van toen iets te letterlijk genomen.

Roze wolk                                                                                                                            Ondanks dat ik het vanaf de geboorte van mijn dochter alleen doe, was (en ben) ik zo intens gelukkig met het feit dat ik mama was geworden. Ik weet nog dat mijn tante, die kraamverzorgster is, zei “die roze wolk nadat je bevallen bent, daar donder je na twee dagen weer af”. Ik ben er echt letterlijk nooit vanaf gevallen. De wolken waar ik in zat toen zij geboren was, daar zit ik nog steeds tussen in. Nog iedere dag ben ik zo blij, zo dankbaar en zo trots dat ik haar mama ben. Wat de situatie ook is, zij is mijn meisje, zij is mijn engel en ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor dit wonder.

Denken in mogelijkheden                                                                                                 Wanneer je vertelt dat je een alleenstaande moeder bent, krijg je meestal te horen “oh wat zwaar”. En ja het is zwaar, maar ik ben niet anders gewend. Dit is gewoon mijn maatstaaf. Ik ben iemand die denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen. Ik heb redenen genoeg om bij de pakken neer te zitten, maar dat is niet mijn stijl. Ja, 24/7 alleenstaande mama zijn is niet de makkelijkste baan, maar toch ben ik vorig jaar bijvoorbeeld mijn eigen bedrijf ‘Happy Single Moms’ gestart. Momenteel ben ik druk bezig om de website te bouwen waar alleenstaande mama’s op een gemakkelijke manier met elkaar in contact kunnen komen voor bijvoorbeeld steun of praktische hulp.

Weekendje alleen                                                                                                              Natuurlijk mis ik vroeger wel eens. Afgelopen weekend was mijn meisje een weekendje bij opa en oma logeren. En hoewel ze dat vaker gedaan hebben, was dat omdat ik in het weekend moest werken. Afgelopen weekend was ik voor het eerst in 2 jaar een weekendje alleen! Natuurlijk vond ik het afscheid zwaar en voelde ik me even heel schuldig en deed het pijn, maar toen ik de hoek om was, was ik al bezig met de plannen van de avond. En waar ik op vrijdag de avond tot de nok toe vol had gepland, heb ik zaterdag gewoon helemaal niets gedaan. De hele dag dvd’tjes kijken, beetje eten en kletsen met m’n buurman. That’s it, and I loved it!

Altijd wat…                                                                                                                                         En dat ‘niets doen’, ja, daar verlang ik wel regelmatig naar. Want dat vind ik namelijk heerlijk. Maar nu je moeder bent lijkt iets voor jezelf doen ‘niet te mogen’. Want er ligt altijd nog die stapel was, de vaatwasser moet uitgeruimd worden, de vloer moet worden gedweild, de koelkast plakt van alle kanten en die kledingkast mag ook wel eens opnieuw ingedeeld worden. Ja, er is altijd wel wat te doen, en dat blijft ook want kinderen houden niet van opgeruimd, laten in het hele huis een crackerspoor achter, piesen op de grond als je ze net even de luier af doet, tekenen graag op alles behalve op het papier en gooien meer eten op de grond dan in hun mond.

Soft of streng                                                                                                                        Grappig ook, dat je voordat je moeder wordt precies weet wat voor een moeder je gaat worden. En hoe je ook je mening klaar hebt over andere moeders. “Hoe zij het doet, dat zou ik zooooo anders doen”. En dan word je zelf moeder…. Ik dacht dat ik een strenge moeder zou zijn, maar ik ben zo soft als een spons. Kleine kinderen zijn gewoon zo schattig, die kleine meid van me windt haar nu al om haar vingers heen. Gelukkig ben ik me er wel bewust van en sta ik steeds meer op m’n strepen, maar het is voldoende moeilijk. Hoe ouder ze wordt, hoe vaker ik denk “en nu zou een vader handig zijn, want die zijn gewoon een stuk strenger en die helpen een moeder als ze even die spons aan het worden zijn”. Maar ja, die is er nu eenmaal niet, dus zal ik zelf moeten leren om strenger te zijn.

Onvoorwaardelijke liefde                                                                                                            Het mooiste aan het moederschap vind ik natuurlijk de onvoorwaardelijke liefde. Niet alleen de liefde die je van je kind krijgt, maar ook die je aan je kind geeft. Er is niets of niemand die ooit tussen mij en mijn kind zal komen. Mijn meisje zou ik met mijn leven beschermen en haar geluk gaat altijd voor het mijne!

Myra haar website voor alleenstaande moeders is te vinden op www.happysinglemoms.nl. Je kunt haar ook volgen op Facebook: www.facebook.com/happysinglemoms.

 

5 thoughts on “Moeders aan het woord: Myra de Wildt

  1. Wow wat een ontzettend goed en knap van jou! En dan ook nog een eigen bedrijf wat er mee te maken heeft beginnen, ik geef jou een applaus hier. De wereld heeft meer van dit soort vrouwen nodig.

  2. That’s the spirit! Ik kende de site niet maar ik ga zeker een kijkje nemen op Happy Single Moms. Ja alleenstaande moeder zijn is zwaar maar het voelt ergens ook goed wanneer het allemaal lukt en er hoort ook wel een gevoel van trots bij wanneer je je kindjes gelukkig ziet zijn, zo van ‘dat heb ik toch even gedaan’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *