Overig

Moeder en ondernemer: Leontien van den Berg

Leontien BergAl meer dan 20 jaar staat er op mijn CV ‘manager van een huishouden met twee kids’. Dit geeft aan dat moeder & ondernemer zijn veel raakvlakken heeft, in mijn ogen. Zeg nou zelf, als je een huishouden met kinderen kunt runnen, dan is elk bedrijf daarbij vergeleken toch een peulenschil.

Omdat jullie mij de komende maanden voorbij gaan zien komen, zal ik mezelf even voorstellen.

Leontien van den Berg / Redhead / stuiterbal / 44 jaar / 2 zoons, 17 & 20 jaar oud / 2 kado-kinderen, jongen 21 jaar & meisje 20 jaar / verloofd met Marco.

Ik ben de afgelopen 10 jaar werkzaam als zelfstandig ondernemer, waarvan de laatste 3 jaar met een heel leuk bedrijf. Ik zet een home-based-business op en help anderen ditzelfde te doen. Hierdoor heb ik momenteel veel meer rust, dan toen ik alle ballen in de lucht probeerde te houden.

Om een indruk te geven van wat ik allemaal deed tot 3 jaar terug:

  • Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
  • Leidinggevende bij een sauna
  • Netwerkmarketeer / business coaching
  • Juf spelen op de basisschool
  • Begeleider zijn op de mytylschool
  • Body Balance docent op sportscholen
  • Yogadocent (kinderen / zwangeren / volwassenen)
  • Masseuse
  • Trainer / coach

Je snapt dat het begrip ‘vrije tijd’ mij soms totaal onbekend was.

Als ondernemende mama wil ik mijn kinderen meegeven dat je onafhankelijk kunt zijn, vrij om je eigen ideeën en dromen te volgen, je eigen toekomst te creëren en dat je hier zelf ook de verantwoordelijkheid voor draagt.

Dat het goed is om in nieuwe en soms lastige situaties verzeild te raken, omdat je hierdoor nieuwe kwaliteiten van jezelf ontdekt en moet ontwikkelen.

Dit hebben we ook concreet gemaakt.

Een van de directe gevolgen van het ondernemerschap is namelijk, dat ik een onbeperkt aantal vakantiedagen heb… zolang ik de baas maar lief aankijk ’s morgens in de spiegel.

Dus de afgelopen 7 jaar ben ik iedere zomer een maand gaan backpacken met mijn jongens.

Gewoon een ticket naar de hoofdstad van een land in Azië op zak en gaan…

Dit was waanzinnig!

Na de eerste reis zijn mijn oudste zoon: ‘Mam, alles was 1 groot avontuur, maar ook nadat we terugkwamen leek alles weer nieuw, alsof ik alles met andere ogen bekeek’.

Door het internet lijkt de wereld klein en maken ze makkelijk connecties over de hele wereld, maar echt zitten babbelen met een Thaise jongen over zijn leven en hoe dat verschilt van dat van hen, maakte diepe indruk.

Ik hou van die vrijheid en het leven dat ik hierdoor mijn kinderen kan geven, het maakt mij een betere moeder.

Omdat ik dit gevoel van vrijheid iedereen gun, help ik anderen ook naar die positie te komen.

Ik hoop dat jullie een beetje een indruk van me hebben gekregen, dus tot zover de introductie, volgende keer ga ik jullie iets vertellen over mijn huidige business.

Hele fijne dag en weet: het beste dat je kunt bereiken is te worden wie je bent.

Hartelijke groet,

Leontien

P.S. voeg me toe op www.facebook.com/leontien.berg

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *