Overig

Herfstvakantie; Wat gaan we doen?

Herfstvakantie, hij staat weer voor de deur! Maar wat zullen we gaan doen in de vakantie? Hier wat leuke activiteiten wat je met je kinderen kan gaan doen. Wat natuurlijk erg leuk is om te doen is lekker de natuur in. Neem samen lekker de tijd. Er is zoveel te zien en ontdekken zowel in het park, bos als in de buurt.

Hier wat activiteiten wat je zou kunnen doen met je kind.

  • Natuurparfum maken: Laat je kind een flesje mee nemen, waar je water in doet, daarna ga je lekker de natuur in, en kan je kind er vervolgens dingen indoen die hij vind. Met een stokje kan je goed roeren en stampen. Waar ruikt je herfstgeur naar?
  • Ga allemaal dingen verzamelen wat je in de natuur vindt. Je ziet overal allemaal mooi blaadjes in verschillende kleuren en groottes. Met bladeren kan je allemaal verschillende dingen van maken. Je kunt er een ketting van rijgen, je kan ze laten drogen, je kan er mee stempelen, je kan ze opplakken. Ook kan je kastanjes zoeken, eikels of dennenappels. Je kunt ze verven, beplakken of spelletjes mee doen. Kinderen hebben veel fantasie.
  • Kabouterroute lopen, op internet kan je kijken of er 1 bij jou in de buurt is.
  • Takken verzamelen, en je kind daarmee laten verven, doordat hij niet met een kwast maar met een tak gaat verven, zal hij voelen wat voor materiaal het is, en zal hij gaan ontdekken wat hij ermee kan doen.
  • Niet vernieuwend maar blijft erg leuk. Een spinnenweb maken van een kastanje met allemaal lange saté prikkers erin. Wie kent het niet? Tussen de prikkers weef je met wol de draden van het web. Leuk om op te hangen voor de ramen.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie alvast! Geniet van de herfst.

Groetjes Kindercoach Renée

Tagged , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *