Bloggers, Mirte&Co

Dokter VS Internet, wij doen mee!

Een aantal weken geleden kregen we het bericht dat we mee mogen doen aan het programma Dokter VS Internet. Een team van drie echte dokters en een team van drie BN’ers proberen bij patiënten, dus geen acteurs, de juiste diagnose te stellen. De dokters doen dat door hun ervaring en kennis die zij hebben opgedaan. De BN’ers hebben een internetverbinding die zij mogen gebruiken om tot een juiste diagnose te komen.

Ingrid, Mette en Lotta stonden achter mijn keuze en waren enthousiast toen ik vertelde dat het door zou gaan. Wanneer zij hier niet achter zouden staan, had ik er niet meegedaan..

Een hele tijd heb ik, buiten ons gezin om, niemand verteld dat dit zou gaan gebeuren. Ik wilde voorkomen dat óf de dokters óf de BN’ers erachter zouden komen, wie ik ben en wat mijn diagnose is. De kans was wel heel erg klein maar toch…

Nadat we de bevestiging hadden gekregen, begon het door te dringen in onze binnenwereld. We kwamen op tv en dus moest alles perfect zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan. Stel je maar eens voor dat je met een hele groep mensen gaat shoppen. De smaken en stijlen komen totaal niet overeen. Iedere persoon heeft een eigen kledingmaat en een ander beeld van zijn/haar lichaam. Buiten deze groep om wil je ook nog rekening houden met je partner en kinderen. Het liefst wil je ervoor zorgen dat iedereen zich prettig voelt bij de keuze die je maakt.

Het lijkt bijna onmogelijk maar na een periode van ongeveer vier weken onrust en stress is het gelukt. Hoe we het voor elkaar hebben gekregen? Door niet te veel na te denken en puur af te gaan op het gevoel.  De outfit die we dragen bestaat uit een legging en een jurk. Het is geen meisje-meisje jurk maar het is een jurk. Omdat er ook kindsdelen zijn, trekken we Hello Kitty sokken aan. Deze hoeven niet zichtbaar te zijn. Het belangrijkste is dat ze worden gedragen. De kleur van de kleding en schoenen is zwart. Sommigen zijn het hier helemaal niet mee eens. Er moet meer kleur bij en het liefst veel blingbling. We besluiten een lichtgrijze kettingsjaal met grove, glinsterende stenen te dragen. Omdat dit nog lang niet genoeg blingbling is, maakt iemand van onze binnenwereld gelnagels met veel glitters en steentjes. Over het wel of niet dragen van make-up hoeven we ons gelukkig niet druk te maken, dit wordt sowieso gedaan door een visagiste in de studio.

Zaterdag 3 maart was het zover. Ingrid, Lotta en ik reden naar Hilversum voor de opnames van Dokters VS Internet. Toen we aankwamen bij de studio, was ik minder gespannen dan dat ik had verwacht. Lotta was heel nerveus en zei dat ze het gevoel had alsof ze naar de tandarts moest. Ik kon me dat heel goed voorstellen. Ik ben toch haar moeder die op tv komt…  We werden naar een ruimte gebracht waar alle kandidaten bij elkaar kwamen. Overal was voor gezorgd. Er stonden hapjes en drankjes klaar en je mocht nemen waar je zin in had. Er was verder nog niemand aanwezig. Omdat ik altijd even tijd nodig heb om alles in me op te nemen, vond ik dat heel prettig. Na een tijdje werd mijn make-up gedaan bij visagie. Daarna werden we wegwijs gemaakt in de studio. Van het een op het andere moment werd ik supernerveus en sloeg de twijfel toe. Ik wilde even naar buiten om af te schakelen en me voor te bereiden op de opnames. Dat was geen enkel probleem. Toen we net buiten stonden werden we opgehaald, het ging sneller dan dat ze hadden verwacht. Achteraf gezien was dat misschien wel beter omdat er geen tijd was om lang te twijfelen.

De opnames heb ik niet helemaal bewust meegekregen. Anita Witzier stelde me tussendoor gerust en loodste me door het programma heen. Zowel de dokters als de BN’ers waren onder de indruk van mijn verhaal en werden er stil van. Na de opnames ging ik terug naar de ruimte voor de kandidaten. Ik zag dat sommige emotioneel waren en dacht dat er iets ergs was gebeurd. Dat bleek helemaal niet zo te zijn. Mensen waren aangedaan door mijn verhaal. Aan de ene kant is het confronterend want op zo’n moment realiseer je je weer, hoe heftig het eigenlijk is. Aan de andere kan vond ik het heel mooi om te zien dat mensen met je meevoelen. Ik vond het fijn dat er interesse werd getoond en vragen werden gesteld. Het was een ervaring, die ik ondanks alle spanning, niet had willen missen en waar ik met een goed gevoel aan terug denk. Alles wat er gebeurde, gebeurde in goed overleg. De mensen van het team waren respectvol en hielden overal rekening mee.

Voor ons gezin is deze ervaring ook heel goed geweest. Er is veel meer openheid. Niet alleen binnen ons gezin. De kinderen kunnen er nu vrij over praten met vriendinnen. Van tevoren was dat lastiger want hoe vertel je dat je moeder DIS heeft en hoe leg je eigenlijk uit wat het is? Ik ben heel benieuwd hoe de reacties zullen zijn nadat ze de aflevering hebben gezien. Het is en blijft Spannend!

Mocht je ons willen zien;

Op donderdag 22 maart 2018 om, 22:25 uur
zijn we te zien in het programma
“Dokters vs Internet” op NPO1
[De herhaling is op vrijdag 23 maart, 16:20 uur]

Mirte&Co.

Tagged , , , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

1 thought on “Dokter VS Internet, wij doen mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *