Product -recensies

Slaapklets door Michal Janssen, de boekrecensie .

Wat een super leuk boek om een recensie over te mogen schrijven!
Het boek Slaapklets door Michal Janssen.
Een boek wat je kan gebruiken om met je kind op een leuke positieve wijze de dag te bespreken en af te sluiten. Elke bladzijde bespreekt hoe zijn/haar dag is verlopen. Ze kunnen dit aangeven d.m.v. smileys. In het bovenste gedeelte van de bladzijde bespreek je elke keer hoe de dag was, het buitenspelen, een speelafspraak, hoeveel sterren de dag krijgt van 1 (niet zo leuk)  tot 5 (fantastisch). Het onderste gedeelte bevat op elke bladzijde een klein spelletje, gek doen ding of uitdaging/wedstrijdje. Onze kinderen vinden het super leuk om in te mogen vullen.

 

Ik heb drie kleine kinderen in de leeftijd van 3 – 5 & bijna 8 jaar.

Elke avond ga ik met ze zitten en mogen ze elk 1 bladzijde kiezen om in te vullen en over te praten. De oudste vind het geweldig. Hij kan zelf schrijven en invullen. Meestal is zijn dag
* fantastisch * geweest! Hij vind het altijd leuk om te vertellen op school en zo komt hij door de vragen weer op andere dingen die hij vertellen kan. Wanneer het niet zo leuk is geweest op school kunnen we daar nu rustig over praten. Het stukje waarbij je moet invullen ‘dit was supergoed van mij’ is voor hem super. Hij denkt wel snel in het negatieve en kan daar ook in blijven hangen. Om juist elke dag iets te benoemen wat erg goed ging, groeit hij.
Onze middelste telg van 5 jaar werd juist enthousiast door de smileys. Die vind ze het leukste om in te vullen. Haar dagen wisselen enorm en soms vind ze het erg moeilijk nog om te vertellen wat haar dan dwars zit. Dit is een goede manier voor haar om toch even stil te staan bij de dag en te bespreken hoe die is geweest. Wat er wel en niet leuk was en hoe dat anders kan de volgende keer. Ook de leuke opdrachtjes vind ze geweldig. 

 

 

Als het zou kunnen wil ze dus een Unicorn als huisdier 🙂

 

 

 

De kleinste van 3 jaar vind het vooral leuk om dat ze hetzelfde mag doen als haar grote broer en zus. Hoewel ze niet iedere dag naar school gaat vind ze het geweldig om te beantwoorden hoe haar dag was en om de spelletjes te doen. Ze zit dan heel wijs te vertellen welke smiley past bij die dag of gebeurtenis. Helemaal trots!
Gisteren was het spelletje aan de beurt met de afbeelding van de clown. Kids moesten lippenstift op hun neusje doen en met hun ogen dicht dan prikken zodat de clown een neus zou krijgen. Geweldig natuurlijk! Dikke pret.

De kinderen vinden het geweldig om te doen.
Het is een leuke manier om samen bezig te zijn en op een eenvoudige manier het over probleempjes, ongelukjes en leuke dingen te hebben. Ik zou dit boek zeker aanraden voor alle kindjes! Er zijn verschillende edities te koop hiervan. Dit is Slaapklets- deel 3. Zo is er ook Slaapklets voor kleuters en ook een tienerklets! Praten met je kind is super belangrijk. Vind je dit lastig of je kind vind dit lastig dan is dit een makkelijke manier om toch een moment van samenzijn te creëren.  Zeker een aanrader!

Tagged , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *