Overig

Binnenkort bij ons; kindertekening analyseren

Kindertekeningen analyseren

Pas geleden ben ik begonnen met de cursus kindertekeningen analyseren. Ik help graag kinderen op weg als ze problemen ervaren. Maar sommige kinderen praten niet, willen niet praten of vertellen niet wat er aan de hand is. Nu heb ik mij verdiept in kindertekeningen analyseren en ben ik begonnen met de cursus.

Kinderen tekenen heel veel dingen op papier, de eerste stappen zijn bij alle kinderen het zelfde, en verteld ook wat over de ontwikkeling. Ook tekenen kinderen heel veel dingen wat er in hun hoofd omgaat, en bepaalde dingen die ze tekenen hebben een betekenis. Ik geloofde er wel erg in dat het zo is. Kinderen tekenen met hun gevoel, door te tekenen weten ze dat niemand snapt wat er bedoeld word. Ik heb nu verschillende tekeningen geanalyseerd en het klopt gewoon ook echt hoe het kind is. Tekenen is het communiceren van kinderen. Nog paar lessen te gaan en dan mag ik mijn examen gaan doen, en mag ik kindertekeningen analyseren. Ik heb er echt super veel zin in. Doordat ik kindercoach ben, kan ik al veel dingen uit tekeningen halen, en al zien dat het kind ergens mee zit, en waar hij mee zit. Daardoor kan ik al vroegtijdig helpen, zodat hij / zij verder geen problemen meer zal ervaren. Ook kan je uit de tekeningen halen hoe het kind is, en in het leven staat. Ik heb er heel veel zin in om dit te mogen doen, en kindertekeningen te mogen analyseren!

 

Groetjes Kindercoach Renée

Tagged , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *